5 tips voor als je een GITP assessment moet doen

Gefeliciteerd, je ben uitgenodigd voor een GITP assessment. Dit kan echter ook zorgen voor wat zenuwen en onzekerheden. Maar geen zorgen, met de juiste voorbereidingen kun jij ervoor zorgen dat je jouw beste beentje voorzet tijdens dit belangrijke moment. Hieronder hebben wij vijf handige tips voor je om je te helpen bij de voorbereiding op een assessment.

Ken jezelf

De eerste stap naar succes voor elk assessment is om jezelf goed te kennen. Dit betekent dat je op zoek moet gaan naar je sterke en zwakke punten en hoe deze zich kunnen vertalen naar de functie waar je op solliciteert. Als je dit weet, ben je beter voorbereid op de verschillende onderdelen van het assessment, zoals persoonlijkheidstesten en interviews. Het is ook een goed idee om een ​​lijst te maken van je prestaties en ervaringen, zodat je deze kunt gebruiken in je antwoorden tijdens het gesprek.

Oefen de testonderdelen

Het is belangrijk dat je bekend bent met de GITP-testonderdelen die je kunt verwachten tijdens de assessment. Oefen bijvoorbeeld tests zoals numerieke redenering, verbale redenering, en abstracte redenering. Er zijn verschillende online oefenplatforms om deze tests te oefenen en je kunt ook in boeken over assessment voorbeelden en uitleg vinden over hoe de testonderdelen werken. Door te weten wat je kunt verwachten kun jij beter scoren op de testonderdelen en heb je meer vertrouwen tijdens het assessment.

Neem de tijd om te ontspannen

Een assessment zal vaak meerdere uren duren en kan best vermoeiend zijn. Het is daarom belangrijk om ook de tijd te nemen om te ontspannen. Probeer de dag voorafgaand aan het GITP-assessment op tijd naar bed te gaan, drink genoeg water en eet voedzaam voedsel. Op de dag zelf kun je ook een korte wandeling maken of mediteren om je geest te ontspannen. Dit zal ervoor zorgen dat je kalmer en meer gefocust bent tijdens het assessment.

Weet wat je kunt verwachten tijdens het GITP-assessment

De meeste assessments bestaan uit verschillende testonderdelen, zoals persoonlijkheidstesten, intelligentietests, en gesprekken. Het is daarom belangrijk om te weten wat je kunt verwachten tijdens het assessment en wat je wordt gevraagd te doen. Daarnaast is het goed om te weten wie je gesprekspartner(s) zijn en wat hun rol is tijdens het assessment. Dit zal je helpen om je meer op je gemak te voelen en beter te presteren.

Wees jezelf

Last but not least, wees gewoon jezelf tijdens het GITP-assessment. Geef antwoorden die bij je persoonlijkheid passen en probeer niet te veranderen wie je bent om de positie te krijgen. Assessments zijn bedoeld om te zien of je past bij een bepaalde functie of bedrijf. Door jezelf te blijven, kun jij laten zien dat jij de juiste persoon bent voor de baan.

Conclusie

Assessments kunnen eng zijn, maar als je jezelf goed voorbereidt en de bovenstaande tips opvolgt, kan je deze stressvolle ervaring met vertrouwen tegemoet treden. Onthoud dat het assessment er is om te zien of jij de juiste kandidaat bent voor de baan en om te bepalen of jij past bij het bedrijf. Wees dus jezelf en laat jouw persoonlijkheid en ervaringen spreken.

Bron: assessment training