Luxe en Natuurschoon Aan de Franse Rivièra: Hier ga je naartoe!

Zodra je voet zet op de zonovergoten bodem van de Franse Rivièra, wordt al gauw duidelijk waarom deze plek al decennialang een magneet is voor kunstenaars, schrijvers en de elite alom. Je wordt hier ontvangen met sprankelend zeewater, pittoreske dorpjes en een bijna overweldigende luxe. Wat valt er te doen langs deze kustlijn?

Ontdekken zonder al te veel plannen

De Franse Rivièra nodigt uit tot de kunst van het nietsdoen. Neem een wandeling door de straten van Saint-Tropez, en ontdek op elke hoek een nieuw fotomoment. Een ander goed idee is jezelf verliezen in de marktjes van Nice, vol met lokale delicatessen en handgemaakte souvenirs. Laat de middag tenslotte overgaan in de avond met een wandeling langs de promenade, terwijl de zon langzaam in de zee zakt.

Natuurschoon dat spreekt

Voor de natuurliefhebbers is er geen gebrek aan betoverende plekken. De Calanques tussen Marseille en Cassis bijvoorbeeld, zijn een uitstekende locatie voor adembenemende wandelingen langs steile kliffen en verborgen baaien.

Ook het Esterel-gebergte, met zijn rode rotsen en groene pijnbomen, contrasteert prachtig met het blauw van de zee. En dan zijn er nog de parfumvelden van Grasse, voor een wandeling tussen de lavendel en andere geurige bloemen!

Culinair genieten

Geen bezoek aan de Rivièra is compleet zonder wat culinaire hoogtepunten mee te pakken. Van verse zeevruchten tot aan de wereldberoemde Ratatouille, de regio is een paradijs voor fijnproevers. Ervaar de wereldberoemde lokale wijnen en ontdek restaurants waar je dineert onder de sterren.

Een verblijf om nooit te vergeten

Een vakantiehuis met zwembad aan de Rivièra? Het kan. Stel je het heel even voor: je eigen plekje onder de zon, waar je de dag begint met een duik in je privézwembad, gevolgd door een ontbijt met uitzicht op de azuurblauwe zee. De ultieme definitie van vakantieluxe!

Voor een vakantiehuis Frankrijk, bezoek FranceComfort.com en geniet van de perfecte uitvalsbasis om in alle rust van de omgeving te genieten.