Riool verstopt in Den Bosch

Zit je riool verstopt in Den Bosch? Dan zijn er diverse dingen die je zelf kunt doen voordat je een specialist inschakelt. In dit blog lees je er meer over.

Riool verstopt in Den Bosch? Dit kun je eraan doen

Zit je riool verstopt in Den Bosch? Dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Een verstopt riool kan voor nare geuren zorgen en, nog erger, voor schade aan je riool zorgen. Dit met alle gevolgen van dien. Heb je al enige tijd een vieze lucht hangen in je huis in Den Bosch? Merk je dat afvoeren niet goed doorlopen? Dan is de kans groot dat je riool verstopt zit. In dit blog vertellen we je meer over wat je dan kunt doen.

Wat is de oorzaak?

Het belangrijkste is altijd om eerst in kaart te brengen wat de oorzaak is. In veel gevallen is het riool verstopt door vastzittend papier, vet of andere etensresten. Spoel je weleens eten door het toilet? Dan is het sowieso aan te raden om daar direct mee te stoppen. Hier is het riool namelijk niet voor gemaakt. Naast een verstopping kan er ook sprake zijn van een breuk of een verzakking. Is om die reden je riool verstopt in Den Bosch? Dan kun je het beste een professional inschakelen.

Zelf een poging doen

Is de verstopping niet al te ernstig? Dan kun je zelf een poging doen om deze te verhelpen. Hiervoor zijn diverse manieren. De bekendste daarvan zijn de ontstoppingsveer en het ontstoppingsmiddel.

Ontstoppingsveer

De ontstoppingsveer is een buigzame stang met een handvat eraan. De ontstoppingsveer kun je gebruiken om een verstopping los te wrikken en deze daarna weg te spoelen. Daarvoor raden we het aan om de veer rustig en voorzichtig in het riool te steken. Anders loop je het risico dat je het riool beschadigt.

Ontstoppingsmiddel

Werkt de veer niet? Dan kun je een ontstoppingsmiddel gebruiken. Dit middel lost veel verstoppingen op door een chemische reactie. Let er wel op dat je een dergelijk middel met mate gebruikt en altijd volgens de instructies op de verpakking.

Ontstoppingsdienst inhuren

Is de verstopping te hardnekkig om zelf te verhelpen? Dan is het aan te raden om een professional in te huren. Een professionele loodgieter heeft altijd de juiste kennis en gereedschappen in huis om elke verstopping te verhelpen. Hij of zij kan vaak ook de eventuele schade repareren. Wacht dan ook zeker niet te lang hiermee als je een verstopping hebt. Meer weten? Hou dan onze blogpagina in de gaten.