Caravan verkopen: hoe doe je dat het beste?

Aan het einde van elk kampeerseizoen wikken en wegen caravaneigenaars of het de moeite waard was om rond te trekken of dat je misschien te weinig er gebruik van hebt gemaakt. Per slot van rekening brengt een caravan ook de nodige onkosten met zich mee zoals de jaarlijkse verzekering. Wanneer je na veel vijven en zessen uiteindelijk de knoop hebt doorgehakt wat je gaat doen, zal je initiatief moeten nemen. Een caravan verkopen doe je niet alle dagen. Gelukkig kan je altijd beroep doen op een verkoper of een potentiële particuliere koper. Laat een ballonnetje op bij de vrienden- of kennissenkring, misschien toont wel iemand belangstelling uit onverwachte hoek. Een caravan verkopen gaat soms sneller dan je denkt.

Voorzorgsmaatregelen op voorhand nemen

Wanneer je definitief het besluit hebt genomen een je caravan van de hand te doen, is het belangrijk dat je de caravan voor verkoop in topconditie krijgt. Neem de nodige voorbereiding zodat de caravan een heel stuk meerwaarde uitstraalt. Een caravan verkopen in een uitstekende staat doe je door grondig schoon te maken, eventuele kleine reparaties uit te voeren en uiteraard door alle persoonlijke spullen netjes op te ruimen. Hou voor ogen dat elke koper meteen met een rijklare caravan wil vertrekken als de omstandigheden het toelaten.

Camper verkopen aan een particulier of een verkoper

Als je zo snel mogelijk van je caravan af wil zonder teveel kopzorgen rond je oren? Dan kan je best verkopen door middel van een online platform of via een verkoper in de buurt waar je woont. De keerzijde van de medaille is dat de winst van de verkoop een stuk lager gaat liggen dan dat je misschien verhoopt had. Bij caravan verkopen aan een particulier ligt de opbrengst sowieso een stuk hoger, maar zal je zelf iets meer uit de kast moeten komen. Er zijn allerhande platforms online voorhanden om succesvol te kunnen verkopen. Zie vooral dat je mooie kliekjes maakt van je caravan.