Let op de isolerende werking van lichtkoepels

Bij de aanschaf van lichtkoepels voor het dak van uw woning of bedrijfspand zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Wilt u de lichtkoepel bijvoorbeeld gebruiken om eenvoudig op het dak van uw woning te kunnen komen? Schaft u een lichtkoepel aan om uw ruimtes van meer licht te kunnen voorzien? Enzovoorts. Een van de factoren die vaak vergeten wordt bij de aanschaf van lichtkoepels, is de isolerende werking hiervan. Door een deel van uw dak weg te snijden kan de isolatiewaarde van uw woning verminderd worden. Vaak zit er immers een dikke laag isolatiemateriaal in uw dak. Om te voorkomen dat uw energiekosten sterk toenemen, is het belangrijk om naar de isolatie van uw lichtkoepels te kijken.

Lichtkoepels met elkaar vergelijken

De isolerende werking van een standaardmodel lichtkoepel is vaak beperkt. Gelukkig worden er tegenwoordig ook lichtkoepels met een dubbele laag van het materiaal aangeboden, of zelfs hr++-lichtkoepels. Hierbij staat “hr” logischerwijs voor “hoog rendement”. Door voor deze lichtkoepels te kiezen wordt uw ruimte beter verlicht, kunt u de ruimte van meer frisse lucht voorzien en profiteert u van een beperkte toename van uw energiekosten. Vaak zijn deze hr++-lichtkoepels iets duurder dan de standaardmodellen. Op termijn bent u hiermee echter veel voordeliger uit.

Voor de aanschaf van nieuwe lichtkoepels vindt u op internet verschillende gespecialiseerde partijen. Deze partijen bieden u uiteenlopende modellen koepels aan. Zo vindt u altijd een lichtkoepel die op uw wensen aansluit en past bij het dak van uw woning.